ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εδώ και εφτά χρόνια η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θέσπισε την 6η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα του αθλήματος. Όλα αυτά τα χρόνια οι ομοσπονδίες και τα σωματεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για να προβάλουν το αγαπημένο μας άθλημα. Φέτος όμως, όπως και πέρσι είναι σχεδόν αδύνατο να διοργανωθούν αξιοπρεπείς δράσεις και αναπολούμε αυτές των προηγούμενων ετών ελπίζοντας πως σύντομα θα επανέλθουμε με μεγαλύτερη διάθεση στην κανονική προπονητική και αγωνιστική δράση, κυρίως προς όφελος των παιδιών μας αλλά και την ανάγκη όλων μας για άθληση.

Επιλέξαμε λοιπόν να προβάλουμε σήμερα ένα πανέμορφο βίντεο που γυρίστηκε από τους φίλους μας στα Γιάννενα πριν λίγα χρόνια και όπου μεταξύ των πρωταγωνιστών συμμετέχει και ο νυν αθλητής μας Ακρίβης Γιώργος. Απολαύστε το.

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

 

 


 

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας μας όπου συμμετείχαν 52 από τα 56 σωματεία με δικαίωμα ψήφου από όλη τη χώρα.

Έκλεισε μια μεγάλη περίοδος της «παλιάς φρουράς» με βασικό πρωταγωνιστή τον απερχόμενο πρόεδρο Μ. Κολυμπάδη, ο οποίος συγκινημένος τόνισε πως θα είναι κοντά στην ομοσπονδία όποτε του ζητηθεί και θα συνεχίσει την πορεία του στην Ε.Ο.Ε όπου επανεξελέγη ως τακτικός αντιπρόσωπος.

Από τη Δυτική Μακεδονία συμμετείχαν στη Γ.Σ. ο ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, οι ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ενώ γραμματέας της Γ.Σ. εξελέγη ο πρόεδρος του ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. Διδασκάλου Κων/νος.

Νέος πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. εξελέγη, παμψηφεί, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της εθνικής μας ομάδας των ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου.

11

Το νέο, ανανεωμένο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο 27 Μαρτίου. Αξιοσημείωτο και πολύ ευχάριστο είναι πως στη θέση του γενικού γραμματέα εξελέγη ο φίλος και συνεργάτης του ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ καθώς και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής κ. Σωκράτης Παπασάβογλου από τη Θεσ/νικη και β΄ αντιπρόεδρος ο κ. Λυγούρας Γεώργιος πρόεδρος του σωματείου ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.


Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας μας καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. www.httf.gr
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

simaia

 

"θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"

 


 


ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Μετά τις τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Α. για τα μέτρα και τον τρόπο προπονήσεων του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ξεκινά τις προπονήσεις του σε εξωτερικό χώρο καιρού επιτρέποντος.

Λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, απολύμανση υλικού, αντισηπτικά, αποστάσεις και ό,τι άλλο προβλέπεται, βγήκαν τα τραπέζια έξω και πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των παιδιών μας μετά από πολλούς μήνες.

Ελπίζουμε πως ο καιρός θα μας το επιτρέψει και η πανδημία θα ελεγχθεί ώστε σιγά σιγά τα παιδιά μας, που το έχουν μεγάλη ανάγκη, μέσω του αθλητισμού και ιδιαίτερα του αγαπημένου μας αθλήματος, να βρουν τη φόρμα τους και να επανέλθουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες της Γ.Γ.Α. για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε τις νεότερες οδηγίες για την άθληση και τις αναφέρουμε επειδή είναι οι πρώτες από τη στιγμή, που άρχισαν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Στην ενότητα «διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19» γνωστοποίησε χτες τι θα ισχύσει αναλυτικά μέχρι το τέλος του μήνα κι εκεί μπορούν και οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να βρουν όλα τα σημεία, που τους ενδιαφέρουν για το άθλημα. Γενικά διατηρούνται τα μέτρα για τον αθλητισμό, που υπήρχαν από το προηγούμενο διάστημα. Οι επικαιροποιημένες οδηγίες, όπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. και την ενότητα «Αθλητισμός και Covid-19»:

«Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 11/02/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10/02/2021 με τίτλο:

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00».

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

2) επιτραπέζια αντισφαίριση, σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση (έως 2 αθλητές ή αθλούμενοι ανά τραπέζι. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους) 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Μετά από πρόσκληση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, ο σύλλογός μας ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ενεργά στην τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα ήταν «Αθλητισμός 2021-συμπαίκτες στη μεταρρύθμιση» με άξονες συζήτησης

-        Προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στον αθλητισμό.

-        Υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

-        Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος.


145579563 327996931890162_472633200419494145_n

Το Δ.Σ. ενέκρινε δύο προτάσεις, που εστάλησαν ως υπόμνημα και αφορούν την ενεργή συμμετοχή των γονέων των αθλητών-τριών μέσα από κοινές συνεδριάσεις με τη διοίκηση των σωματείων και την συστηματική λειτουργία προπονητικών σχολών καθώς και τη συνεχή επιμόρφωση των προπονητών πάνω σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας, παιδαγωγικής και τεχνικής.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού να ευδοκιμήσει, ώστε η επανεκκίνησή του να γίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.    

 


 


2010-09-26_masatenisi_pingpong328.jpg

Επισκέψεις

ΣΗΜΕΡΑ7
ΕΒΔΟΜΑΔΑ88
ΣΥΝΟΛΟ54233