ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο σπουδαίος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Παναγιώτης Γκιώνης, που διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια τόσο με την εθνική μας ομάδα όσο και στο εξωτερικό που αγωνίζεται, κατάφερε με εμφατικό τρόπο να προκριθεί για 5η συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης που έγινε στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας κατάφερε, στα 41 του χρόνια, να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, φτάνοντας τον Καλλίνικο Κρεάνγκα που είχε καταφέρει το ίδιο στο παρελθόν.

image1


Επιστρέφοντας από την Πορτογαλία, στο αεροδρόμιο, δήλωσε:

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η πρόκριση, η πιο δύσκολη της καριέρας μου. Ήρθε με πολύ κόπο και πόνο, ακόμα οι πόνοι στον αχίλλειο δεν έχουν υποχωρήσει. Είναι διπλή η χαρά μου, πέρα από την προσωπική, η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και με την επιτυχία μου ελπίζω να τους έδωσα λίγη χαρά. Πέρα από την οικογένειά μου, που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, αφιερώνω την πρόκριση στους Έλληνες»

Η μεγάλη αυτή επιτυχία του Π. Γκιώνη έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου η πολύμηνη παύση της αθλητικής δραστηριότητας έχει επιφέρει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Από τα μικρά παιδιά, τους γονείς, τα σωματεία και γενικά όλοι οι εμπλεκόμενοι περιμένουμε με αγωνία την επόμενη μέρα.

image0

Ας ελπίσουμε πως η επιτυχία του Γκιώνη, πέρα από τη μεγάλη χαρά που μας έδωσε και μας «ζέστανε», θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις, και θα βοηθήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για την επαναφορά των παιδιών, με μεγαλύτερο ζήλο, στις προπονητικές και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, με κάθε κόστος και θυσία γιατί η κοινωνική προσφορά τους είναι πολύ σημαντική κυρίως στη νέα γενιά.

* Το σκίτσο του Π. Γκιώνη επιμελήθηκε το μέλος μας κ. Σάκης Αργυριάδης και μετά από απόφαση του Δ.Σ. θα γίνει μεγάλο γκράφιτι, πιο ολοκληρωμένο, που θα κοσμήσει σύντομα εξωτερικό τοίχο στην αυλή του σχολείου όπου φιλοξενείται ο Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εδώ και εφτά χρόνια η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θέσπισε την 6η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα του αθλήματος. Όλα αυτά τα χρόνια οι ομοσπονδίες και τα σωματεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για να προβάλουν το αγαπημένο μας άθλημα. Φέτος όμως, όπως και πέρσι είναι σχεδόν αδύνατο να διοργανωθούν αξιοπρεπείς δράσεις και αναπολούμε αυτές των προηγούμενων ετών ελπίζοντας πως σύντομα θα επανέλθουμε με μεγαλύτερη διάθεση στην κανονική προπονητική και αγωνιστική δράση, κυρίως προς όφελος των παιδιών μας αλλά και την ανάγκη όλων μας για άθληση.

Επιλέξαμε λοιπόν να προβάλουμε σήμερα ένα πανέμορφο βίντεο που γυρίστηκε από τους φίλους μας στα Γιάννενα πριν λίγα χρόνια και όπου μεταξύ των πρωταγωνιστών συμμετέχει και ο νυν αθλητής μας Ακρίβης Γιώργος. Απολαύστε το.

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

 

 


 

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας μας όπου συμμετείχαν 52 από τα 56 σωματεία με δικαίωμα ψήφου από όλη τη χώρα.

Έκλεισε μια μεγάλη περίοδος της «παλιάς φρουράς» με βασικό πρωταγωνιστή τον απερχόμενο πρόεδρο Μ. Κολυμπάδη, ο οποίος συγκινημένος τόνισε πως θα είναι κοντά στην ομοσπονδία όποτε του ζητηθεί και θα συνεχίσει την πορεία του στην Ε.Ο.Ε όπου επανεξελέγη ως τακτικός αντιπρόσωπος.

Από τη Δυτική Μακεδονία συμμετείχαν στη Γ.Σ. ο ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, οι ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ενώ γραμματέας της Γ.Σ. εξελέγη ο πρόεδρος του ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. Διδασκάλου Κων/νος.

Νέος πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. εξελέγη, παμψηφεί, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της εθνικής μας ομάδας των ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου.

11

Το νέο, ανανεωμένο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο 27 Μαρτίου. Αξιοσημείωτο και πολύ ευχάριστο είναι πως στη θέση του γενικού γραμματέα εξελέγη ο φίλος και συνεργάτης του ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ καθώς και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής κ. Σωκράτης Παπασάβογλου από τη Θεσ/νικη και β΄ αντιπρόεδρος ο κ. Λυγούρας Γεώργιος πρόεδρος του σωματείου ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.


Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας μας καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. www.httf.gr
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

simaia

 

"θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"

 


 


ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Μετά τις τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Α. για τα μέτρα και τον τρόπο προπονήσεων του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ξεκινά τις προπονήσεις του σε εξωτερικό χώρο καιρού επιτρέποντος.

Λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, απολύμανση υλικού, αντισηπτικά, αποστάσεις και ό,τι άλλο προβλέπεται, βγήκαν τα τραπέζια έξω και πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των παιδιών μας μετά από πολλούς μήνες.

Ελπίζουμε πως ο καιρός θα μας το επιτρέψει και η πανδημία θα ελεγχθεί ώστε σιγά σιγά τα παιδιά μας, που το έχουν μεγάλη ανάγκη, μέσω του αθλητισμού και ιδιαίτερα του αγαπημένου μας αθλήματος, να βρουν τη φόρμα τους και να επανέλθουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες της Γ.Γ.Α. για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε τις νεότερες οδηγίες για την άθληση και τις αναφέρουμε επειδή είναι οι πρώτες από τη στιγμή, που άρχισαν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Στην ενότητα «διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19» γνωστοποίησε χτες τι θα ισχύσει αναλυτικά μέχρι το τέλος του μήνα κι εκεί μπορούν και οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να βρουν όλα τα σημεία, που τους ενδιαφέρουν για το άθλημα. Γενικά διατηρούνται τα μέτρα για τον αθλητισμό, που υπήρχαν από το προηγούμενο διάστημα. Οι επικαιροποιημένες οδηγίες, όπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. και την ενότητα «Αθλητισμός και Covid-19»:

«Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 11/02/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10/02/2021 με τίτλο:

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00».

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

2) επιτραπέζια αντισφαίριση, σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση (έως 2 αθλητές ή αθλούμενοι ανά τραπέζι. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους) 

table-tennis-tables-for-sale.jpg

Επισκέψεις

ΣΗΜΕΡΑ10
ΕΒΔΟΜΑΔΑ40
ΣΥΝΟΛΟ54622